€ 15,95
Levertijd: 2 dagen
EMAX No Worm Diacur pasta
EMAXDosering en toedieningsweg

Dit diergeneesmiddel na het eten direct in de bek toedienen door de pasta uit de injector op de tongbasis te brengen. De pasta kan ook door het voedsel gemengd worden.

Elke injector bevat 4,8 gram pasta, overeenkomend met 900 mg fenbendazol. De zuiger heeft 18 instelbare eenheden, waarbij elke eenheid overeenkomt met 50 mg fenbendazol. Het gewenste aantal eenheden wordt verkregen door de doseerring op de zuiger te draaien.

Dit diergeneesmiddel is geschikt voor gebruik bij dieren met een lichaamsgewicht tot 6 kg, ongeacht de leeftijd van het dier. Indien het lichaamsgewicht van het dier meer dan 6 kg is dient meer dan 1 injector gebruikt te worden.

 

Volwassen katten:

De dosering is 75 mg fenbendazol per kg lichaamsgewicht per dag gedurende 2 opeenvolgende dagen. Een dagelijkse dosering voor 2 kg lichaamsgewicht komt overeen met 3 eenheden op de zuiger. Het doseringsschema is als volgt:

 

Tot 2 kg lichaamsgewicht:          dagelijks 3 eenheden gedurende 2 dagen.

2,1 tot 4 kg lichaamsgewicht:    dagelijks 6 eenheden gedurende 2 dagen.

4,1 tot 6 kg lichaamsgewicht:    dagelijks 9 eenheden gedurende 2 dagen.

Etc.

 

Het lichaamsgewicht van het te behandelen dier dient zo nauwkeurig mogelijk te worden vastgesteld om de benodigde dosering te kunnen berekenen.

 

Kittens, puppies en volwassen honden:

De dosering is 50 mg fenbendazol per kg lichaamsgewicht per dag gedurende 3 opeenvolgende dagen. Een dagelijkse dosering voor 1 kg lichaamsgewicht komt overeen met 1 eenheid op de zuiger. Het doseringsschema is als volgt:

 

Tot 0,9 kg lichaamsgewicht:       dagelijks 1 eenheid gedurende 3 dagen.

1,0 tot 2 kg lichaamsgewicht:    dagelijks 2 eenheden gedurende 3 dagen.

2,1 tot 3 kg lichaamsgewicht:    dagelijks 3 eenheden gedurende 3 dagen.

3,1 tot 4 kg lichaamsgewicht:    dagelijks 4 eenheden gedurende 3 dagen.

4,1 tot 5 kg lichaamsgewicht:    dagelijks 5 eenheden gedurende 3 dagen.

5,1 tot 6 kg lichaamsgewicht:    dagelijks 6 eenheden gedurende 3 dagen.

Etc.

Vooral in situaties van een zware besmetting kan bij individuele dieren de eliminatie van Ancylostoma tubaeforma bij volwassen katten, Giardia spp. bij honden en ascariden bij met name puppies en kittens onvolledig zijn, waardoor een potentieel infectierisico voor mensen blijft bestaan. Een herhalingsonderzoek dient daarom uitgevoerd te worden en op basis van de resultaten dient zonodig een herhalingsbehandeling te worden, al naar gelang het oordeel van de dierenarts.